PROMOSI APRIL 2015

Alhamdulillah...dalam duk kalut2 dengan GST memasing tapi Shaklee memang prihatin sungguh. Bulan nih terlajak banyak promosi daripada Shaklee. Bukan 2 bukan 3 item promosi TETAPI 5 item on promo....pergghhhh memang terlajak promosi bulan nih...Jom rembat!



Apa Keistimewaan setiap produk ?

GLA Complex
- Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
- Meningkatkan kesuburan.
- Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
- Membantu dalam menangani menopause.
- Menguatkan kuku & rambut.
- Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
- Membantu menangani ekzema.
- Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
- Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
- Menguatkn immuniti badan.
- Mempelahankn process penuaan.
- Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
- Mengawal kencing manis
- Mengawal kolesterol.
- Bagus untuk saraf.


Siapa yang perlukan GLA? 
GLA sangat diperlukan oleh semua kaum hawa samada yang telah berkahwin atau tidak…
GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS.
GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

Kenapa GLA Shaklee ini di panggil EPO ?
EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.
Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Perbezaan English Primrose Oil dengan Borage Oil?
Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.
Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.
Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).

Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

Lecithin
- bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. 
- mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. 
- bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).
- memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
- membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati. 
- membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. 
- melindungi sel dari teroksida. 
- juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.
- mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. 
- sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. 
- bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang &  sistem penghadaman.
- zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema. 
- diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine.


Siapa yang perlukan Lecithin ?
- Pesakit Diabetes / Kencing Manis Kerana pesakit kencing manis memang perlukan Lecithin dan tidak boleh kekurangan Lecithin.
- Mereka yang mengalami masalah keguguran rambut.Lecithin diperlukan kerana ia mengandungi inositol.
- Pesakit Strok.
- Pesakit Buah Pinggang.Lecithin mengandungi Kolina. Ia dapat membantu memproses protein dan secara tak langsung dapat membantu meringankan buah pinggang.
- Mereka yang sering pelupa
- Mereka yang mengambil karbohidrat yang banyak kerana karbohidrat dapat membentuk lemak dalam darah.
- Mereka yang mengalami masalah sukar untuk fokus.
- Ibu yang menyusukan anak - Lecithin dapat menbantu melancarkan air susu serta dapat mengurangkan masalah bengkak susu.
- Mereka yang menghadapi masalah penghadaman

DTX Complex
Shaklee DTX Complex mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok. Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.

Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi. DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat. (sumber)

DTX complex menyediakan makanan sokongan bagi fungsi hati yang sihat dengan satu formula herba yang unik dengan antioksidan. Kebaikannya:-
- Mempertingkatkan cici-ciri aliran hempedu.
- Membekalkan Antioksidan yang menyahtoksikkan hati
- Melindungi dan meransang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel-sel hati yang sihat

Vitalea For Kids

- Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
- Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
- Memberi 100% nilai harian vitamin C
- Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia
- Berasaskan phytonutrien semulajadi
- Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
- Kaya dengan sumber nutrien antioksidan
- Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri

Tahukah Anda?
Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.
Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle). 

APA TUNGGU LAGIK??? MEH CECEPAT NGODER....

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
12:03 PM zila mokhtar
PROMOSI APRIL 2015

Alhamdulillah...dalam duk kalut2 dengan GST memasing tapi Shaklee memang prihatin sungguh. Bulan nih terlajak banyak promosi daripada Shaklee. Bukan 2 bukan 3 item promosi TETAPI 5 item on promo....pergghhhh memang terlajak promosi bulan nih...Jom rembat!



Apa Keistimewaan setiap produk ?

GLA Complex
- Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
- Meningkatkan kesuburan.
- Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
- Membantu dalam menangani menopause.
- Menguatkan kuku & rambut.
- Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
- Membantu menangani ekzema.
- Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
- Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
- Menguatkn immuniti badan.
- Mempelahankn process penuaan.
- Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
- Mengawal kencing manis
- Mengawal kolesterol.
- Bagus untuk saraf.


Siapa yang perlukan GLA? 
GLA sangat diperlukan oleh semua kaum hawa samada yang telah berkahwin atau tidak…
GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS.
GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

Kenapa GLA Shaklee ini di panggil EPO ?
EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.
Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Perbezaan English Primrose Oil dengan Borage Oil?
Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.
Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.
Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).

Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

Lecithin
- bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. 
- mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. 
- bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).
- memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
- membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati. 
- membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. 
- melindungi sel dari teroksida. 
- juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.
- mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. 
- sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. 
- bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang &  sistem penghadaman.
- zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema. 
- diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine.


Siapa yang perlukan Lecithin ?
- Pesakit Diabetes / Kencing Manis Kerana pesakit kencing manis memang perlukan Lecithin dan tidak boleh kekurangan Lecithin.
- Mereka yang mengalami masalah keguguran rambut.Lecithin diperlukan kerana ia mengandungi inositol.
- Pesakit Strok.
- Pesakit Buah Pinggang.Lecithin mengandungi Kolina. Ia dapat membantu memproses protein dan secara tak langsung dapat membantu meringankan buah pinggang.
- Mereka yang sering pelupa
- Mereka yang mengambil karbohidrat yang banyak kerana karbohidrat dapat membentuk lemak dalam darah.
- Mereka yang mengalami masalah sukar untuk fokus.
- Ibu yang menyusukan anak - Lecithin dapat menbantu melancarkan air susu serta dapat mengurangkan masalah bengkak susu.
- Mereka yang menghadapi masalah penghadaman

DTX Complex
Shaklee DTX Complex mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok. Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.

Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi. DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat. (sumber)

DTX complex menyediakan makanan sokongan bagi fungsi hati yang sihat dengan satu formula herba yang unik dengan antioksidan. Kebaikannya:-
- Mempertingkatkan cici-ciri aliran hempedu.
- Membekalkan Antioksidan yang menyahtoksikkan hati
- Melindungi dan meransang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel-sel hati yang sihat

Vitalea For Kids

- Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
- Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
- Memberi 100% nilai harian vitamin C
- Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia
- Berasaskan phytonutrien semulajadi
- Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
- Kaya dengan sumber nutrien antioksidan
- Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri

Tahukah Anda?
Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.
Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle). 

APA TUNGGU LAGIK??? MEH CECEPAT NGODER....

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
KANSER&SOYA...SOYA&KANSER...

Ha dengar topik jer dah takutkan!
Soya penyebab kanser??? baru amik soya sebulan dah kena kanser??? kena pulak amik ESP Shaklee kan...maka bertebaranlah ayat2 sumbang " ESP SHAKLEE PENYEBAB KANSER"

Hamboi2 nkau orang...mentang2lah time kena tu tengah amik produk Shaklee semua boikot dok kate tak boleh amik soya sebab soya penyebab kanser! Yang tak pernah amik pun dok percaya...yew kew yew kew...maka percaya tu lebih banyak dari nak mengkaji&membaca...ADA BETUL????




Meh aku story mory ckit...nkau orang tau ape itu soya GMO & NON-GMO??? Jangan bile org kata jom boikot soya abis nkau orang boikot soya...kenapa tak boikot tempe...boikot air soya...boikot tauhu??? soya kan tu????hehheheh...secara ringkasnya tak ada fakta yang betul2 sahih mengatakan soya tu bahaya dan penyebab kanser sebab pemilihan soya tu yang sebenarnya faktor terpenting.

Apa itu GMO?

GMO (Genetically Modified Organism) adalah tumbuhan atau haiwan yang telah dimodifikasi atau diubahsuai secara genetik menggunakan teknologi kejuruteraan genetik. 
Soya GMO terjadi kerana pengeluar@pengusaha ingin memenuhi permintaan pengguna terhadap produk soya. Pegeluar@pengusaha soya ingin meningkatkan penghasilan soya pada kos yang minimum dan dengan kadar segera. Nkau orang kena tau, soya GMO ni boleh menyebabkan alergy, toxic dan potensi untuk mendapat kanser. Sekarang ni, produk2 GMO mmg dah makin banyak kat pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau nkau orang nak beli protein dari sumber soya.. pastikan baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.

Kenapa soya GMO tidak selamat?
Pengambilan soya GMO meningkatkan risiko untuk mendapat reaksi alahan. Di UK, alahan terhadap soya meningkat sebanyak 50% selepas soya GMO diperkenalkan di pasaran. Soya GMO memperlahankan proses penghadaman protein di dalam soya tersebut. Soya GMO menurunkan paras enzim penghadaman. Keadaan ini membawa kepada alahan terhadap pelbagai makanan. Selain itu soya GMO juga adalah toksin, Ini menyebabkan gangguan kepada fungsi hati. Soya GMO juga mengganggu sistem pembiakan lelaki dan wanita. Di samping itu, soya GMO menganggu pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam kandungan. Oleh itu, ibu mengandung perlu berhati-hati dalam mengambil produk soya sepanjang tempoh kehamilan. Sedarkah kita, pengubahsuaian genetik ini bukan sahaja berlaku ke atas soya tapi ianya juga berlaku kepada kebanyakan hasil pertanian pada hari ini? Fikir-fikirkan.

Apa itu Non-GMO?

Non-GMO adalah sebaliknya daripada GMO Ia merupakan organisma yang tidak diubahsuai secara genetik. Bermaksud, ia membesar secara semulajadi tanpa ada pengubahsuaian gen. Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. 

Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses.Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes ini lah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya. 

> Isoflavanes- merendah kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan kanserInfo tambahan
> Genistein-mengekang pertumbuhan kanser.memusnahkan radikal bebas.Baik untuk pemulihan uterus,ovari,menopos,
> Diadzein- anti tumor,pankreas,anti estrogern berguna untuk wanita monopos.

Ada paham semua sekarang...sooo berhati2 lah dalam memilih hokey. Perhatikan label dulu kalau nak beli apa2 pun...GMO atau NON-GMO...apepun nasihat aku janganlah disebabkan rege nyew murah nkau orang tolak ketepi nilai paling berharga kesihatan tu.  

JOMMMM PAKAT2 REMBAT ESP SHAKLEE nih....nak info lanjut tekan link nih : ESP

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
12:36 PM zila mokhtar
KANSER&SOYA...SOYA&KANSER...

Ha dengar topik jer dah takutkan!
Soya penyebab kanser??? baru amik soya sebulan dah kena kanser??? kena pulak amik ESP Shaklee kan...maka bertebaranlah ayat2 sumbang " ESP SHAKLEE PENYEBAB KANSER"

Hamboi2 nkau orang...mentang2lah time kena tu tengah amik produk Shaklee semua boikot dok kate tak boleh amik soya sebab soya penyebab kanser! Yang tak pernah amik pun dok percaya...yew kew yew kew...maka percaya tu lebih banyak dari nak mengkaji&membaca...ADA BETUL????




Meh aku story mory ckit...nkau orang tau ape itu soya GMO & NON-GMO??? Jangan bile org kata jom boikot soya abis nkau orang boikot soya...kenapa tak boikot tempe...boikot air soya...boikot tauhu??? soya kan tu????hehheheh...secara ringkasnya tak ada fakta yang betul2 sahih mengatakan soya tu bahaya dan penyebab kanser sebab pemilihan soya tu yang sebenarnya faktor terpenting.

Apa itu GMO?

GMO (Genetically Modified Organism) adalah tumbuhan atau haiwan yang telah dimodifikasi atau diubahsuai secara genetik menggunakan teknologi kejuruteraan genetik. 
Soya GMO terjadi kerana pengeluar@pengusaha ingin memenuhi permintaan pengguna terhadap produk soya. Pegeluar@pengusaha soya ingin meningkatkan penghasilan soya pada kos yang minimum dan dengan kadar segera. Nkau orang kena tau, soya GMO ni boleh menyebabkan alergy, toxic dan potensi untuk mendapat kanser. Sekarang ni, produk2 GMO mmg dah makin banyak kat pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau nkau orang nak beli protein dari sumber soya.. pastikan baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.

Kenapa soya GMO tidak selamat?
Pengambilan soya GMO meningkatkan risiko untuk mendapat reaksi alahan. Di UK, alahan terhadap soya meningkat sebanyak 50% selepas soya GMO diperkenalkan di pasaran. Soya GMO memperlahankan proses penghadaman protein di dalam soya tersebut. Soya GMO menurunkan paras enzim penghadaman. Keadaan ini membawa kepada alahan terhadap pelbagai makanan. Selain itu soya GMO juga adalah toksin, Ini menyebabkan gangguan kepada fungsi hati. Soya GMO juga mengganggu sistem pembiakan lelaki dan wanita. Di samping itu, soya GMO menganggu pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam kandungan. Oleh itu, ibu mengandung perlu berhati-hati dalam mengambil produk soya sepanjang tempoh kehamilan. Sedarkah kita, pengubahsuaian genetik ini bukan sahaja berlaku ke atas soya tapi ianya juga berlaku kepada kebanyakan hasil pertanian pada hari ini? Fikir-fikirkan.

Apa itu Non-GMO?

Non-GMO adalah sebaliknya daripada GMO Ia merupakan organisma yang tidak diubahsuai secara genetik. Bermaksud, ia membesar secara semulajadi tanpa ada pengubahsuaian gen. Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. 

Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses.Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes ini lah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya. 

> Isoflavanes- merendah kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan kanserInfo tambahan
> Genistein-mengekang pertumbuhan kanser.memusnahkan radikal bebas.Baik untuk pemulihan uterus,ovari,menopos,
> Diadzein- anti tumor,pankreas,anti estrogern berguna untuk wanita monopos.

Ada paham semua sekarang...sooo berhati2 lah dalam memilih hokey. Perhatikan label dulu kalau nak beli apa2 pun...GMO atau NON-GMO...apepun nasihat aku janganlah disebabkan rege nyew murah nkau orang tolak ketepi nilai paling berharga kesihatan tu.  

JOMMMM PAKAT2 REMBAT ESP SHAKLEE nih....nak info lanjut tekan link nih : ESP

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
PROMOSI...PROMOSI...PROMOSI...


Bulan ni promosi yang di tunggu2 ramai orang tau...HOT PRODUCT 4ever&ever!

Kenapa nkau orang kena memiliki ESP nih??? Apa kebaikannya????
> Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

> Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

> Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

> Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

> Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan jadi kurang.

> Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

> Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

> Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak akan rasa lemah, lapar dan dahaga.

Apa akan berlaku bila nkau orang tak cukup protein???
> rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
> kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
> punca ulser perut + ulser usus.
> luka lambat sembuh akhirnya berparut.
> ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
> antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

DAPATKAN SEKARANG!


------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
3:21 PM zila mokhtar
PROMOSI...PROMOSI...PROMOSI...


Bulan ni promosi yang di tunggu2 ramai orang tau...HOT PRODUCT 4ever&ever!

Kenapa nkau orang kena memiliki ESP nih??? Apa kebaikannya????
> Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

> Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

> Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

> Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

> Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan jadi kurang.

> Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

> Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

> Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak akan rasa lemah, lapar dan dahaga.

Apa akan berlaku bila nkau orang tak cukup protein???
> rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
> kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
> punca ulser perut + ulser usus.
> luka lambat sembuh akhirnya berparut.
> ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
> antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

DAPATKAN SEKARANG!


------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
Perginya Seorang Sahabat...

Aku gagahkan jari jemari dan hati ini untuk menekan keyboard ini. Airmata ni mencurah sahabat untuk keberapa kian kalinya aku tidak pasti.Semoga nukilan yang aku coretkan mampu membuatkan aku sentiasa mengingati setiap memori terindah kita.

9Feb2015...tarikh yang pasti aku ingat sahabat. Berita yang aku tidak duga dan pastinya aku tidak sangkal dirimu telah pergi menemuiNYA untuk selama2nya. Sahabat, kalau aku tahu itu sms yang terakhir akan nkau kirimkan, akan aku mohon jutaan kemaafan andai ada salah silap sepanjang kita bersahabat.
Sms terakhir 8Feb2015, jam 12:43pm " Assalam kwn2, aku nak minta maaf klu ade salah silap, doakan aku selamat...sok aku besalin (operate) ". Maafkan aku sahabat, aku hanya manusia biasa yang tidak dapat menyangkal itu sms terakhir dari mu sahabat. Maafkan aku...maafkan aku...maafkan aku...

Sahabat, kita ditemukan semasa zaman kita bersekolah lagi. SAMT Sultan Hisamuddin, Kampung Jawa Klang pertama kali kita bersua dan menjadi titik permulaan kita bersahabat. Walaupun kita bukan seakrab isi dan kuku, tapi kita saling bertegur sapa. Sahabat, kita berkenalan hanya 3tahun di sini dan aku bertukar ke sekolah lain dan mungkin aliran yang aku ambil tidak terbawak dek hati muda aku.

Sepanjang kite terpisah, tiada khabar berita tiada panggilan telefon tiada wasap, semuanya tiada. Zaman muda mudi kita belum semaju sekarang. Kita terputus hubungan.
Tetapi disebabkan ayahmu sahabat dan abah aku bekerja di satu tempat yang sama. Aku tahu perkembangan dirimu sahabat serba sedikit sentiasa sihat di samping keluarga tersayang. Alhamdulillah...syukur Ya Allah...

Ketentuan Allah SWT dan perancangan dariNYA memang hebat. Kita ditemukan semasa kita melanjutkan pelajaran di Cosmopoint Klang, dengan jurusan yang sama sahabat. Kita berdua menjadi sahabat seakrab seperti isi dan kuku, ke mana dirimu sahabat disitulah adanya aku. Kita sentiasa bersama, " telur mata kerbau" memang kegemaran mu sahabat. Aduhhh...kedai mamak tu terus menjelma sahabat....

Bas No 59, kenderaan utama bersama kita untuk menuntut ilmu.Kita berjanji setiap hari untuk menaiki bas yang sama. " Zila, bas dah sampai dekat umah aku...nkau bleylah kluar skrg pegi tunggu bas". Memandangkan rumah sahabat berhampiran dengan highway, jadi sahabat akan nampak bas yang lalu lalang dan bas destinasi pertama akan pick up penumpang adalah dari tempat aku. Copkan tempat duduk kat bas memang tugas aku sahabat, untuk kita duduk bersama dlm bas. Banyak kenangan tercipta banyak kenangan terindah denganmu sahabat.

Murninya hatimu sahabat, sungguh murni.

Memandangkan bas kat kawasan sahabat dan aku tinggal kekadang lambat. Aku ambil keputusan menunggang motosikal ke tempat belajar. Aku bonceng mu sahabat!. Minah rempit katanya...masih terbayang gelak tawamu...gurau senda dari mu sahabat
Ada 1 hari tu kita jatuh bersama2...ingat tak sahabat???...Maafkan aku sahabat, aku cuai...Alhamdulillah tidak ada luka berdarah sahabat. Aku bersyukur.

Tamat alam belajar...jodoh kita masih panjang sahabat. Kita bekerja di tempat yang sama. Masih lagi bersama2 ke tempat kerja. Ogawa World Bhd dalam kenangan. 7tahun kita bekerja bersama sahabat, dari zaman muda mudi sehinggalah zaman kita di miliki orang...Kita membina keluarga bersama insan terpilih untuk di samping kita. Alhamdulillah...

Tahun ke 8, aku berpindah ke tempat kerja baru. Maka, terbatas hubungan kita. Tidak lagi boleh ketawa bergurau senda kat dalam kereta dan kat tempat kerja. Tapi, kita masih berhubung melalui email mahupun sms. Terhibur sahabat dengan kata2 darimu.

Sahabat...sepanjang perkenalan kita banyak aku belajar darimu. Banyakkan bersabar dan diamkan diri tatkala orang mengata diri kita. Itu yang aku belajar darimu sahabat. Tapi aku tidak sesabar dirimu sahabat, kekadang nasihatmu aku ingkar! Sungguh aku tidak sesabar dirimu sahabat...Maafkan diri ku! terlalu daif diri aku ni sahabat!

Nukilan aku berhenti di sini sahabat...aku tidak sekuat dirimu...hati aku terlalu rapuh terlalu sebak dengan pemergianmu...

Air mata aku tidak tertahan terus menerus mengalir tanpa henti...Aku redha dengan pemergianmu....Aku pasti dikau ditempatkan di kalangan orang2 yang beramal solehah..Ameen

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
1:14 PM zila mokhtar
Perginya Seorang Sahabat...

Aku gagahkan jari jemari dan hati ini untuk menekan keyboard ini. Airmata ni mencurah sahabat untuk keberapa kian kalinya aku tidak pasti.Semoga nukilan yang aku coretkan mampu membuatkan aku sentiasa mengingati setiap memori terindah kita.

9Feb2015...tarikh yang pasti aku ingat sahabat. Berita yang aku tidak duga dan pastinya aku tidak sangkal dirimu telah pergi menemuiNYA untuk selama2nya. Sahabat, kalau aku tahu itu sms yang terakhir akan nkau kirimkan, akan aku mohon jutaan kemaafan andai ada salah silap sepanjang kita bersahabat.
Sms terakhir 8Feb2015, jam 12:43pm " Assalam kwn2, aku nak minta maaf klu ade salah silap, doakan aku selamat...sok aku besalin (operate) ". Maafkan aku sahabat, aku hanya manusia biasa yang tidak dapat menyangkal itu sms terakhir dari mu sahabat. Maafkan aku...maafkan aku...maafkan aku...

Sahabat, kita ditemukan semasa zaman kita bersekolah lagi. SAMT Sultan Hisamuddin, Kampung Jawa Klang pertama kali kita bersua dan menjadi titik permulaan kita bersahabat. Walaupun kita bukan seakrab isi dan kuku, tapi kita saling bertegur sapa. Sahabat, kita berkenalan hanya 3tahun di sini dan aku bertukar ke sekolah lain dan mungkin aliran yang aku ambil tidak terbawak dek hati muda aku.

Sepanjang kite terpisah, tiada khabar berita tiada panggilan telefon tiada wasap, semuanya tiada. Zaman muda mudi kita belum semaju sekarang. Kita terputus hubungan.
Tetapi disebabkan ayahmu sahabat dan abah aku bekerja di satu tempat yang sama. Aku tahu perkembangan dirimu sahabat serba sedikit sentiasa sihat di samping keluarga tersayang. Alhamdulillah...syukur Ya Allah...

Ketentuan Allah SWT dan perancangan dariNYA memang hebat. Kita ditemukan semasa kita melanjutkan pelajaran di Cosmopoint Klang, dengan jurusan yang sama sahabat. Kita berdua menjadi sahabat seakrab seperti isi dan kuku, ke mana dirimu sahabat disitulah adanya aku. Kita sentiasa bersama, " telur mata kerbau" memang kegemaran mu sahabat. Aduhhh...kedai mamak tu terus menjelma sahabat....

Bas No 59, kenderaan utama bersama kita untuk menuntut ilmu.Kita berjanji setiap hari untuk menaiki bas yang sama. " Zila, bas dah sampai dekat umah aku...nkau bleylah kluar skrg pegi tunggu bas". Memandangkan rumah sahabat berhampiran dengan highway, jadi sahabat akan nampak bas yang lalu lalang dan bas destinasi pertama akan pick up penumpang adalah dari tempat aku. Copkan tempat duduk kat bas memang tugas aku sahabat, untuk kita duduk bersama dlm bas. Banyak kenangan tercipta banyak kenangan terindah denganmu sahabat.

Murninya hatimu sahabat, sungguh murni.

Memandangkan bas kat kawasan sahabat dan aku tinggal kekadang lambat. Aku ambil keputusan menunggang motosikal ke tempat belajar. Aku bonceng mu sahabat!. Minah rempit katanya...masih terbayang gelak tawamu...gurau senda dari mu sahabat
Ada 1 hari tu kita jatuh bersama2...ingat tak sahabat???...Maafkan aku sahabat, aku cuai...Alhamdulillah tidak ada luka berdarah sahabat. Aku bersyukur.

Tamat alam belajar...jodoh kita masih panjang sahabat. Kita bekerja di tempat yang sama. Masih lagi bersama2 ke tempat kerja. Ogawa World Bhd dalam kenangan. 7tahun kita bekerja bersama sahabat, dari zaman muda mudi sehinggalah zaman kita di miliki orang...Kita membina keluarga bersama insan terpilih untuk di samping kita. Alhamdulillah...

Tahun ke 8, aku berpindah ke tempat kerja baru. Maka, terbatas hubungan kita. Tidak lagi boleh ketawa bergurau senda kat dalam kereta dan kat tempat kerja. Tapi, kita masih berhubung melalui email mahupun sms. Terhibur sahabat dengan kata2 darimu.

Sahabat...sepanjang perkenalan kita banyak aku belajar darimu. Banyakkan bersabar dan diamkan diri tatkala orang mengata diri kita. Itu yang aku belajar darimu sahabat. Tapi aku tidak sesabar dirimu sahabat, kekadang nasihatmu aku ingkar! Sungguh aku tidak sesabar dirimu sahabat...Maafkan diri ku! terlalu daif diri aku ni sahabat!

Nukilan aku berhenti di sini sahabat...aku tidak sekuat dirimu...hati aku terlalu rapuh terlalu sebak dengan pemergianmu...

Air mata aku tidak tertahan terus menerus mengalir tanpa henti...Aku redha dengan pemergianmu....Aku pasti dikau ditempatkan di kalangan orang2 yang beramal solehah..Ameen

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
PROMOSI FEBRUARY 2015

Weehuuuu....promosi datang kembali...heheheh...
tiap2 bulan tau promosi bukan setahun sekali jew...itu yang syiok nyew shaklee nih...
Tapi bulan nih lagik kebabom meletopssss...sebab sekali 4 promosi shaklee bagi...ha memang syiokk sesangat...

Apa promosi nyew yew...meh Zila share apa promosi yang meletopss tu...
VITA-LEA IRON FORMULA
> Memberikan rasa bertenaga kepada badan
> Terbaik untuk ibu-ibu yang mengalami HB low ketika hamil
> Membantu mencegah tiroid @ beguk
> Menguatkan rambut dari segi akar
> Melambatkan proses penuaan

Siapa yang perlukan Multivitamin ?
1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya
3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
4. Remaja yang sedang membesar
5. Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
6. Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
7. Individu yang menopous
8. Wanita yang baru bersalin

VITA-LEA FOR CHILDREN

> Multivitamin untuk kanak-kanak
> Mengandungi 19 vitamin dan mineral perlu
> Menguatkan sistem imun
> Meningkatkan penyerapan zat besi
> Membantu kanak-kanak lebih cergas, cerdas dan aktif
> Menguatkan tulang dan gigi

Kenapa kanak-kanak perlu mengamalkan ?
1. Untuk mengisi semula nutrisi yang tidak lengkap pada tubuh badan mereka.
2. Meningkatkan imunisasi badan

OSTEMATRIX
> Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2 @ kekejangan
> Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
> Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu dan berpantang
> Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan

Siapa yang perlukan Ostematrix ?
1. Ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yang alergi pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah. 

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
> Menyokong keselesaan sendi
> Membantu kekalkan tulang rawan
> Memelihara tisu penyambung yang sihat
> Melancarkan pergerakan harian
> Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
> Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
> Anti radang semulajadi
> Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
> Memberi kekuatan kepada struktur sendi

> Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.

Tanda-tanda sendi bermasalah:
1. Mudah kejang dan rasa tegang pada sendi
2. Lenguh-lenguh dan kebas-kebas yang berlarutan
3. Terdapat tanda bengkak pada sendi
4. Alami kesakitan pada sendi terutama ketika bergerak
5. Bunyi berkeriuk pada sendi terutama ketika menaiki tangga


DAPATKAN SEKARANG!

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini

Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar

Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
12:22 PM zila mokhtar
PROMOSI FEBRUARY 2015

Weehuuuu....promosi datang kembali...heheheh...
tiap2 bulan tau promosi bukan setahun sekali jew...itu yang syiok nyew shaklee nih...
Tapi bulan nih lagik kebabom meletopssss...sebab sekali 4 promosi shaklee bagi...ha memang syiokk sesangat...

Apa promosi nyew yew...meh Zila share apa promosi yang meletopss tu...
VITA-LEA IRON FORMULA
> Memberikan rasa bertenaga kepada badan
> Terbaik untuk ibu-ibu yang mengalami HB low ketika hamil
> Membantu mencegah tiroid @ beguk
> Menguatkan rambut dari segi akar
> Melambatkan proses penuaan

Siapa yang perlukan Multivitamin ?
1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya
3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
4. Remaja yang sedang membesar
5. Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
6. Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
7. Individu yang menopous
8. Wanita yang baru bersalin

VITA-LEA FOR CHILDREN

> Multivitamin untuk kanak-kanak
> Mengandungi 19 vitamin dan mineral perlu
> Menguatkan sistem imun
> Meningkatkan penyerapan zat besi
> Membantu kanak-kanak lebih cergas, cerdas dan aktif
> Menguatkan tulang dan gigi

Kenapa kanak-kanak perlu mengamalkan ?
1. Untuk mengisi semula nutrisi yang tidak lengkap pada tubuh badan mereka.
2. Meningkatkan imunisasi badan

OSTEMATRIX
> Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2 @ kekejangan
> Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
> Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu dan berpantang
> Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan

Siapa yang perlukan Ostematrix ?
1. Ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yang alergi pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah. 

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
> Menyokong keselesaan sendi
> Membantu kekalkan tulang rawan
> Memelihara tisu penyambung yang sihat
> Melancarkan pergerakan harian
> Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
> Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
> Anti radang semulajadi
> Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
> Memberi kekuatan kepada struktur sendi

> Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.

Tanda-tanda sendi bermasalah:
1. Mudah kejang dan rasa tegang pada sendi
2. Lenguh-lenguh dan kebas-kebas yang berlarutan
3. Terdapat tanda bengkak pada sendi
4. Alami kesakitan pada sendi terutama ketika bergerak
5. Bunyi berkeriuk pada sendi terutama ketika menaiki tangga


DAPATKAN SEKARANG!

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini

Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar

Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
BERITA PANAS! HOT! SENSASI!

Tetibe pagi nih aku terconcern dgn kes Zamani yang tengah hot nih. BERITA PANAS nkau!
Zamani ni memang aku terlajak minat masa zaman muda mudi aku...hahahahha...
sebab lagu2 yang diew nyanyi memang syiok sesangat...kira aku nih peminat tegar Zamani suatu masa dulu.

Aku baca gak berita2 kat astro gempak...media2 sosial nih...apepun aku masih lagik peminat tegar Zamani tapi mungkin sekarang faktor umur idaklah aku nak melalak lagu2 zamani kan...hahahhaha...
kalau muda remaja dulu kala memang dalam bilik air aku melalak gak...fefeeling lagu Zamani nkau!



Aku doakan Zamani tabah&sabar dengan dugaan yang berlaku. Pasti ada hikmah yang tersembunyi dariNYA. Kita hanya merancang tapi Allah SWT yang tentukan segalanya. Ameen...

Meh...kitew fefeling lagu Zamani ckit...salah satu lagu feberet aku masa muda mudi dulu...hihihiii


GERIMIS MENGUNDANG

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar ku kebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman

Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu
Tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak di dada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan

Sia-sia kukorban selama ini
Jika kasihku, jika hatiku
Kau guris oh oh oh…

Dalam tak sedar ku menangis

Hamboi2 fefeling lebih dah semua nih...hahahha...
sesekali apa salah nya kan....
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
12:11 PM zila mokhtar
BERITA PANAS! HOT! SENSASI!

Tetibe pagi nih aku terconcern dgn kes Zamani yang tengah hot nih. BERITA PANAS nkau!
Zamani ni memang aku terlajak minat masa zaman muda mudi aku...hahahahha...
sebab lagu2 yang diew nyanyi memang syiok sesangat...kira aku nih peminat tegar Zamani suatu masa dulu.

Aku baca gak berita2 kat astro gempak...media2 sosial nih...apepun aku masih lagik peminat tegar Zamani tapi mungkin sekarang faktor umur idaklah aku nak melalak lagu2 zamani kan...hahahhaha...
kalau muda remaja dulu kala memang dalam bilik air aku melalak gak...fefeeling lagu Zamani nkau!



Aku doakan Zamani tabah&sabar dengan dugaan yang berlaku. Pasti ada hikmah yang tersembunyi dariNYA. Kita hanya merancang tapi Allah SWT yang tentukan segalanya. Ameen...

Meh...kitew fefeling lagu Zamani ckit...salah satu lagu feberet aku masa muda mudi dulu...hihihiii


GERIMIS MENGUNDANG

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar ku kebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman

Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu
Tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak di dada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan

Sia-sia kukorban selama ini
Jika kasihku, jika hatiku
Kau guris oh oh oh…

Dalam tak sedar ku menangis

Hamboi2 fefeling lebih dah semua nih...hahahha...
sesekali apa salah nya kan....
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
BOLEH KITA KAWAN DENGAN AWAK????
BOLEH...BOLEH....

Assalamualaikum...

Ari nih mood terhingat kawan2...hihiii...
kwn2 lama...kwn baru...semualah kawan2 aku...termasuk yang tengah baca entri aku nih...
Terima kasih sudi membaca....

Aku paling suka baca sabda Rasulullah SAW dan Imam Al-Ghazali ni :



1. Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak…
2. Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak…
3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang…
4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS. Dah pakai pastu buang…
5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…
6. Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul…
7. Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru…
8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE . Kejap ade kejap takde…
9. Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit baru nak cari…
10. Lagi…Kawan tu macam ape ye??? 
Hmmmm…Haa…Kawan tu macam AWAK LA… Bila saya tulis artikel, awak akan baca dengan teliti sampai habis....

Gambar dengan kengkawan aku...kitew orang kenal dari tahun 1999 sampailah sekarang...Moga persahabatan kita kekal selamanya...
( banyak lagik kengkawan aku...tapi kebetulan yang ado dalam hengpon ini jew...hehehhe...jangan kecik ati na...hihihiii )



Tapi nkau orang kena tau jenis2 sahabat nih...ada yang mudah sentap...ada yang cool jew sepanjang masa...Tapi kalau nak sentap benda2 yang rasenya tak masuk akal memang tak profesional lah kan...hehehhehe...

Apa yang sahabat nkau orang share @ nasihat...terima dengan hati terbuka...No SENTAP...SENTAP hokey....boleh kalau nak sentap sebab kita ni manusia biasa kekadang tak terlepas dari salah silap...tapi cukuplah sekejap nak sentap....

" BERSAHABATLAH DENGAN MEREKA YANG BOLEH MEMBAWA KITA KEPADA KEBAIKAN DI DUNIA MAHUPUN AKHIRAT... "

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
11:54 AM zila mokhtar
BOLEH KITA KAWAN DENGAN AWAK????
BOLEH...BOLEH....

Assalamualaikum...

Ari nih mood terhingat kawan2...hihiii...
kwn2 lama...kwn baru...semualah kawan2 aku...termasuk yang tengah baca entri aku nih...
Terima kasih sudi membaca....

Aku paling suka baca sabda Rasulullah SAW dan Imam Al-Ghazali ni :



1. Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak…
2. Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak…
3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang…
4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS. Dah pakai pastu buang…
5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…
6. Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul…
7. Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru…
8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE . Kejap ade kejap takde…
9. Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit baru nak cari…
10. Lagi…Kawan tu macam ape ye??? 
Hmmmm…Haa…Kawan tu macam AWAK LA… Bila saya tulis artikel, awak akan baca dengan teliti sampai habis....

Gambar dengan kengkawan aku...kitew orang kenal dari tahun 1999 sampailah sekarang...Moga persahabatan kita kekal selamanya...
( banyak lagik kengkawan aku...tapi kebetulan yang ado dalam hengpon ini jew...hehehhe...jangan kecik ati na...hihihiii )



Tapi nkau orang kena tau jenis2 sahabat nih...ada yang mudah sentap...ada yang cool jew sepanjang masa...Tapi kalau nak sentap benda2 yang rasenya tak masuk akal memang tak profesional lah kan...hehehhehe...

Apa yang sahabat nkau orang share @ nasihat...terima dengan hati terbuka...No SENTAP...SENTAP hokey....boleh kalau nak sentap sebab kita ni manusia biasa kekadang tak terlepas dari salah silap...tapi cukuplah sekejap nak sentap....

" BERSAHABATLAH DENGAN MEREKA YANG BOLEH MEMBAWA KITA KEPADA KEBAIKAN DI DUNIA MAHUPUN AKHIRAT... "

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
Inch Loss...PERLUKAH AKU????

Alhamdulillah...bertemu lagik kitew yew kat entri seterusnya...

kali ini aku nak stori mori pasal inch loss...
Rata2 dari kita memang inginkan bentuk badan yang cam gitar kan?????....hihihiii
Tapi tak mudah nak capai...

Pengalaman aku sendiri :
Berjumpa dengan pakar nutrition...First time nih tau...Tak pernah seumur idup pegi tau!
Lagi pun free...jadik aku tak rugi apa2 pun....
Paling rugi...kalau dah tau free tapi tak nak cuba...hahahahah...

Tapi aku sadissss nak bagitau nih...aku tak sempat pun nak snap gambar time tu! Keterujaan sesangat gamaknya...hahahahha...

Mula2 untuk cek ni...nutrition ni arahkan aku berdiri kat atas 1 mesin dan pegang cam ade 1 handle...
So mesin tu akan cek full body kita....ketaq lutut time nih! SEBAB APE????
Aku takut mesin tu keluarkan message " OVER WEIGHT " hahahhaa....

Tapi...lepas jew mesin tu abis buat keje...nutrition tu kluarkan report dari mesin tu...Takut tu masih ade!
Kembang setaman gak aku seketika! " anak berapa "... aku pun jawablah dengan segan2 lah konon... "dah ramai...3orang.." then nutrition tu pun cakap " tapi badan masih ideal & masalah perut moncit takdeq"...syukur sesangat...Alhamdulillah...

Tapi aku bukan risaukan tu sesangat...aku nak pastikan tahap kesihatan aku ok keseluruhannya...SEBAB AKU PERLU SIHAT UNTUK MEMBESARKAN HERO2 AKU YANG SEMAKIN MEMBESAR NIH...tanpa kesihatan kita tak mampu nak berikan yang terbaik kat mereka..BETUL KAN???? nkau orang fikir2 kanlah...

Kita semua tak pernah minta untuk sakit...@ kurang sihat...Tapi sekurang2nya kita protect diri kita dengan menjaga pemakanan dan di selangi dengan makanan2 yang berkhasiat. Aku memang pilih "MAKANAN KESIHATAN TAMBAHAN" untuk tampung kekurangan zat2, nutrisi2 @ vitamin2 yang kurang kat aku... Bukan untuk aku jer tau, hero2 aku pun aku memang dah biasakan diew orang dengan mengamalkannya. 

Nutrition tu just inform kat aku...yang aku nyew metabolisme ni kena upkan ckit...sebab low...Time ni aku terpinga2...metabolisme????? apakah diew???? Meh kita studi cikit....

Apa itu metabolisme? metabolisme berasal dari perkataan Greek yang bermaksud perubahan atau transformasi. Dari segi fungsi tubuh dan pemakanan, metabolisme adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi-fungsi tubuh yang asas. Tubuh anda sebenarnya membakar kalori dengan berterusan pada setiap ketika, bukan sahaja apabila anda bersenam, malah semasa anda tidur, menonton tv mahupun membeli belah. Sebagaimana sebuah kenderaan memerlukan minyak untuk menjana kuasa, metabolisme anda merupakan pengawal atau
pengurus ‘minyak’ untuk tubuh anda.

Metabolisme bagi setiap individu berbeza. Ia bergantung kepada komposisi tubuh individu tersebut iaitu berdasarkan jumlah otot dan jumlah lemak di dalam tubuh. Tisu otot membakar atau menggunakan lebih banyak kalori untuk mengekalkan fungsinya berbanding dengan lemak. Maka,
mereka yang mempunyai banyak tisu otot akan mempunyai kadar metabolisme yang lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai lebih banyak lemak.

Persoalannya, bolehkah kadar metabolisme tersebut berubah? Sudah tentu. Sekiranya anda sedang cuba menurunkan berat badan mahupun hanya untuk mengekalkan tahap kecergasan anda, meningkatkan metabolisme anda boleh membantu anda mencapai sasaran tersebut dengan lebih cepat.
kredit to Kevin Zahri

Aku pun tanyew kat nutrition tu...cam mane aku nak up kan metabolisme aku nih...risau gak aku...heheheh...
Jadi nutrition tu cadangkan aku amik CINCH ENERGY TEA MIX untuk aku upkan semula metabolisme badan aku...

Ni aku share RESEPI aku dengan cinch energy tea mix nih... :)


" BADAN SIHAT...OTAK PUN CERGAS..."

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli 

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
12:29 PM zila mokhtar
Inch Loss...PERLUKAH AKU????

Alhamdulillah...bertemu lagik kitew yew kat entri seterusnya...

kali ini aku nak stori mori pasal inch loss...
Rata2 dari kita memang inginkan bentuk badan yang cam gitar kan?????....hihihiii
Tapi tak mudah nak capai...

Pengalaman aku sendiri :
Berjumpa dengan pakar nutrition...First time nih tau...Tak pernah seumur idup pegi tau!
Lagi pun free...jadik aku tak rugi apa2 pun....
Paling rugi...kalau dah tau free tapi tak nak cuba...hahahahah...

Tapi aku sadissss nak bagitau nih...aku tak sempat pun nak snap gambar time tu! Keterujaan sesangat gamaknya...hahahahha...

Mula2 untuk cek ni...nutrition ni arahkan aku berdiri kat atas 1 mesin dan pegang cam ade 1 handle...
So mesin tu akan cek full body kita....ketaq lutut time nih! SEBAB APE????
Aku takut mesin tu keluarkan message " OVER WEIGHT " hahahhaa....

Tapi...lepas jew mesin tu abis buat keje...nutrition tu kluarkan report dari mesin tu...Takut tu masih ade!
Kembang setaman gak aku seketika! " anak berapa "... aku pun jawablah dengan segan2 lah konon... "dah ramai...3orang.." then nutrition tu pun cakap " tapi badan masih ideal & masalah perut moncit takdeq"...syukur sesangat...Alhamdulillah...

Tapi aku bukan risaukan tu sesangat...aku nak pastikan tahap kesihatan aku ok keseluruhannya...SEBAB AKU PERLU SIHAT UNTUK MEMBESARKAN HERO2 AKU YANG SEMAKIN MEMBESAR NIH...tanpa kesihatan kita tak mampu nak berikan yang terbaik kat mereka..BETUL KAN???? nkau orang fikir2 kanlah...

Kita semua tak pernah minta untuk sakit...@ kurang sihat...Tapi sekurang2nya kita protect diri kita dengan menjaga pemakanan dan di selangi dengan makanan2 yang berkhasiat. Aku memang pilih "MAKANAN KESIHATAN TAMBAHAN" untuk tampung kekurangan zat2, nutrisi2 @ vitamin2 yang kurang kat aku... Bukan untuk aku jer tau, hero2 aku pun aku memang dah biasakan diew orang dengan mengamalkannya. 

Nutrition tu just inform kat aku...yang aku nyew metabolisme ni kena upkan ckit...sebab low...Time ni aku terpinga2...metabolisme????? apakah diew???? Meh kita studi cikit....

Apa itu metabolisme? metabolisme berasal dari perkataan Greek yang bermaksud perubahan atau transformasi. Dari segi fungsi tubuh dan pemakanan, metabolisme adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi-fungsi tubuh yang asas. Tubuh anda sebenarnya membakar kalori dengan berterusan pada setiap ketika, bukan sahaja apabila anda bersenam, malah semasa anda tidur, menonton tv mahupun membeli belah. Sebagaimana sebuah kenderaan memerlukan minyak untuk menjana kuasa, metabolisme anda merupakan pengawal atau
pengurus ‘minyak’ untuk tubuh anda.

Metabolisme bagi setiap individu berbeza. Ia bergantung kepada komposisi tubuh individu tersebut iaitu berdasarkan jumlah otot dan jumlah lemak di dalam tubuh. Tisu otot membakar atau menggunakan lebih banyak kalori untuk mengekalkan fungsinya berbanding dengan lemak. Maka,
mereka yang mempunyai banyak tisu otot akan mempunyai kadar metabolisme yang lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai lebih banyak lemak.

Persoalannya, bolehkah kadar metabolisme tersebut berubah? Sudah tentu. Sekiranya anda sedang cuba menurunkan berat badan mahupun hanya untuk mengekalkan tahap kecergasan anda, meningkatkan metabolisme anda boleh membantu anda mencapai sasaran tersebut dengan lebih cepat.
kredit to Kevin Zahri

Aku pun tanyew kat nutrition tu...cam mane aku nak up kan metabolisme aku nih...risau gak aku...heheheh...
Jadi nutrition tu cadangkan aku amik CINCH ENERGY TEA MIX untuk aku upkan semula metabolisme badan aku...

Ni aku share RESEPI aku dengan cinch energy tea mix nih... :)


" BADAN SIHAT...OTAK PUN CERGAS..."

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli 

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
MATA PANDA??? EYEBAG???

Sape ada mata panda??? Bukan mata panda yang kat Zoo tu tau...hehehheh...
Lingkaran gelap bawah mata tau. 

Ramai yang ada masalah nih. Paling tak suka bila ada orang bagitau lingkaran hitam nih menandakan penuaan sedang berlaku @ pun terserlah sesangat dah ketuaan nyew...Adussss!!! sadisss sungguh nih...huhuhuuuu... 

Kenapa ia Terjadi?
Kenapa yew??? sesuke kot lingkaran mata tu nak duduk kat situ...hahahahah
Sebenarnya banyak faktor, meh aku share ckit...

1. Keturunan
2. Alergik
3. Keletihan @ pun kurang tidur
4. Usia
5. Kekurangan zat besi @ anemia 

Petua Perlu Di amalkan
1. Amalkan minum air kosong yang banyak
2. Banyakkan makan sayur-sayuran hijau
3. Gunakan hirisan timun @ tomato dan lekapkan pada mata
4. Gunakan krim pelembap yang selamat 

Bila sebut pasal pelembap ni aku nak share sikit pelembap yang aku pakai dan memang berkesan. Tapi kena konsisten tau! Jangan pulak baru guna sehari dah nak hilangkan semua lingkaran mata panda tu...Memang idaklah kan. Bawa bersabaq na...hihihiii
Krim pelembap yang aku maksudkan Enfuselle Eye Treatment.


Kenapa aku suka pakai pelembap nih??? of coz sebab selamat dan gunakan bahan semulajadi...Bukan tu jew tau! Pelembap ini boleh gak membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
● 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
●120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
● 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
● 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
●Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
● Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
●Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut

● Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


" HILANGKAN MATA PANDA...KEMBALIKAN KECERIAAN WAJAH "
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
12:09 PM zila mokhtar
MATA PANDA??? EYEBAG???

Sape ada mata panda??? Bukan mata panda yang kat Zoo tu tau...hehehheh...
Lingkaran gelap bawah mata tau. 

Ramai yang ada masalah nih. Paling tak suka bila ada orang bagitau lingkaran hitam nih menandakan penuaan sedang berlaku @ pun terserlah sesangat dah ketuaan nyew...Adussss!!! sadisss sungguh nih...huhuhuuuu... 

Kenapa ia Terjadi?
Kenapa yew??? sesuke kot lingkaran mata tu nak duduk kat situ...hahahahah
Sebenarnya banyak faktor, meh aku share ckit...

1. Keturunan
2. Alergik
3. Keletihan @ pun kurang tidur
4. Usia
5. Kekurangan zat besi @ anemia 

Petua Perlu Di amalkan
1. Amalkan minum air kosong yang banyak
2. Banyakkan makan sayur-sayuran hijau
3. Gunakan hirisan timun @ tomato dan lekapkan pada mata
4. Gunakan krim pelembap yang selamat 

Bila sebut pasal pelembap ni aku nak share sikit pelembap yang aku pakai dan memang berkesan. Tapi kena konsisten tau! Jangan pulak baru guna sehari dah nak hilangkan semua lingkaran mata panda tu...Memang idaklah kan. Bawa bersabaq na...hihihiii
Krim pelembap yang aku maksudkan Enfuselle Eye Treatment.


Kenapa aku suka pakai pelembap nih??? of coz sebab selamat dan gunakan bahan semulajadi...Bukan tu jew tau! Pelembap ini boleh gak membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
● 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
●120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
● 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
● 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
●Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
● Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
●Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut

● Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


" HILANGKAN MATA PANDA...KEMBALIKAN KECERIAAN WAJAH "
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
FANTASTIC MARKETING 2015

Memang banyak sesangat ilmu dapat masa dalam kelas nih.
Sebab tu kena rajinkan diri pegi kelas2 ilmu...betulkan????

Cara berbeza untuk mereka yang pergi kelas dengan yang tak pergi kelas ilmu.
Aku tau kekadang kita yang pegi kelas nih akan share dgn yang tak pergi majlis ilmu nih.
TAPI...penerimaan dan aura yang pergi kelas ilmu dengan yang tak pergi ni BERBEZA!
Percaya @ tidak???? cer jujur dengan diri @ nkau orang bezakan dengan yang nkau org pergi kelas dan tak pergi kelas...untuk yang memang tak suka pergi kelas ilmu memang susah lah nak bezakan...hehehhehe

share ckit gambar orang yang penuh dengan ilmu nih...hahahahha...
ceria kemain kan!


Apapun terpulang kat diri memasing. Kita takde hak nak paksa orang pegi menuntut ilmu. Kalau rerasa nak up kan diri...nak majukan diri bergaul lah dengan orang2 yang berilmu dan rajin2 kanlah pegi kelas ilmu. chaiyokk semua.....

Kelas ilmu kali ni buat kat Bangi, memang best tempatnya. Selesa, semua kemudahan ada. Untuk sesiapa yang nak sewa training centre ni pun boleh...
Meh aku share cikit pasal training centre nih...hihihiii...

Alamat :
Faizworld Training Centre
Belakang Bangi Central, Seksyen 9
email : training_course@faizworld.com
SMS/Whatsapp : 016-3224122

KEMUDAHAN PERCUMA seperti:
-meja, kerusi, 
-PC (1 unit) 
-projector, 
-wifi,
-PA System (3 mic)
-flipchart,
-writing materials,
-air mineral
-surau, 
-kids/nursery room, 
-toilet,
-pantry, 
-waiting lounge


Kalau nkau orang nak tau training centre ni empunya salah seorang JUTAWAN SHAKLEE #mastercery

Harga memang berpatutan sesangat! 
Tapi aku nasihatkan sesiapa yang nak sewa tu kena awai2 book yew...memang sentiasa full book training centre nih...hihihiii...





" INGAT! NAK BUAT APA-APA KENA ADA ILMU DAN MENTOR "

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
12:03 PM zila mokhtar
FANTASTIC MARKETING 2015

Memang banyak sesangat ilmu dapat masa dalam kelas nih.
Sebab tu kena rajinkan diri pegi kelas2 ilmu...betulkan????

Cara berbeza untuk mereka yang pergi kelas dengan yang tak pergi kelas ilmu.
Aku tau kekadang kita yang pegi kelas nih akan share dgn yang tak pergi majlis ilmu nih.
TAPI...penerimaan dan aura yang pergi kelas ilmu dengan yang tak pergi ni BERBEZA!
Percaya @ tidak???? cer jujur dengan diri @ nkau orang bezakan dengan yang nkau org pergi kelas dan tak pergi kelas...untuk yang memang tak suka pergi kelas ilmu memang susah lah nak bezakan...hehehhehe

share ckit gambar orang yang penuh dengan ilmu nih...hahahahha...
ceria kemain kan!


Apapun terpulang kat diri memasing. Kita takde hak nak paksa orang pegi menuntut ilmu. Kalau rerasa nak up kan diri...nak majukan diri bergaul lah dengan orang2 yang berilmu dan rajin2 kanlah pegi kelas ilmu. chaiyokk semua.....

Kelas ilmu kali ni buat kat Bangi, memang best tempatnya. Selesa, semua kemudahan ada. Untuk sesiapa yang nak sewa training centre ni pun boleh...
Meh aku share cikit pasal training centre nih...hihihiii...

Alamat :
Faizworld Training Centre
Belakang Bangi Central, Seksyen 9
email : training_course@faizworld.com
SMS/Whatsapp : 016-3224122

KEMUDAHAN PERCUMA seperti:
-meja, kerusi, 
-PC (1 unit) 
-projector, 
-wifi,
-PA System (3 mic)
-flipchart,
-writing materials,
-air mineral
-surau, 
-kids/nursery room, 
-toilet,
-pantry, 
-waiting lounge


Kalau nkau orang nak tau training centre ni empunya salah seorang JUTAWAN SHAKLEE #mastercery

Harga memang berpatutan sesangat! 
Tapi aku nasihatkan sesiapa yang nak sewa tu kena awai2 book yew...memang sentiasa full book training centre nih...hihihiii...





" INGAT! NAK BUAT APA-APA KENA ADA ILMU DAN MENTOR "

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775
APA POTENSI DIRI YANG ADA ???

Alhamdulillah...Aku berjaya menghadirkan diri kat majlis ilmu Dr Azizan nih. Selama 7tahun Dr Azizan nih buat program...inilah kali pertama aku pergi tau...KESIANNNNNNN...(bak kata Dr Azizan)...hihihiiii

Apa yang aku nak share...program nih memang betul2 ausemmmmm....kenapa????
sebab nkau orang memang rasa seronok sesangat dan keyakinan diri tu semakin menebal.

Program ni bukan untuk orang yang berniaga jew tau...nkau orang yang bukan berniaga pun layak untuk pergi...pelajar kew...surirumah kew...semua layak untuk pergi. Aku paling teruja sebab ada makcik2 pakcik2 yang warga emas nih pun datang! Jadi aku yang muda nih berasa kena lagik kerja keras sebab yang tua2 pun bersemangat luarbiasa...takkan aku tak boleh kan!
Ini untuk membentuk keyakinan diri kita. Kenali diri sendiri. Tahun ni Dr Azizan banyak buat kat banyak tempat...so nkau orang boleh lah pegi....Nkau orang bley p kat link nih...SKPD2015






Apa yang aku belajar dalam program nih??? ke aku pergi nak seronok2 jew....
Banyak ilmu baru yang aku dapat...

APA YANG KITA CAKAP ITU DOA
APA YANG KITA FIKIR ITU DOA
APA YANG KITA BUAT ITU DOA
APA YANG KITA RASA ITU DOA

Faham ke faham??????

Ha...harap faham!

Paling penting...kita kena selalu bersangka baik dengan Allah SWT...Banyakkan bersedekah...dan sentiasa senyummmm...mudah kan???? Jadi jommm amalkan sesame...In Syaa Allah, lagi banyak rezeki kita melimpah ruah...Ameen...

Orang yang luar biasa tu pun datang dari orang yang biasa2. Jadi, kalau kita pun nak jadi luar biasa MEMANG BOLEH! takde batasan takde syarat...SYARATNYA hanya kemahuan diri kita dan kesungguhan kita nak capainya...Betulkan???


" SAYA ORANG YANG BERJAYA DAN KAYA "
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775 
12:22 PM zila mokhtar
APA POTENSI DIRI YANG ADA ???

Alhamdulillah...Aku berjaya menghadirkan diri kat majlis ilmu Dr Azizan nih. Selama 7tahun Dr Azizan nih buat program...inilah kali pertama aku pergi tau...KESIANNNNNNN...(bak kata Dr Azizan)...hihihiiii

Apa yang aku nak share...program nih memang betul2 ausemmmmm....kenapa????
sebab nkau orang memang rasa seronok sesangat dan keyakinan diri tu semakin menebal.

Program ni bukan untuk orang yang berniaga jew tau...nkau orang yang bukan berniaga pun layak untuk pergi...pelajar kew...surirumah kew...semua layak untuk pergi. Aku paling teruja sebab ada makcik2 pakcik2 yang warga emas nih pun datang! Jadi aku yang muda nih berasa kena lagik kerja keras sebab yang tua2 pun bersemangat luarbiasa...takkan aku tak boleh kan!
Ini untuk membentuk keyakinan diri kita. Kenali diri sendiri. Tahun ni Dr Azizan banyak buat kat banyak tempat...so nkau orang boleh lah pegi....Nkau orang bley p kat link nih...SKPD2015






Apa yang aku belajar dalam program nih??? ke aku pergi nak seronok2 jew....
Banyak ilmu baru yang aku dapat...

APA YANG KITA CAKAP ITU DOA
APA YANG KITA FIKIR ITU DOA
APA YANG KITA BUAT ITU DOA
APA YANG KITA RASA ITU DOA

Faham ke faham??????

Ha...harap faham!

Paling penting...kita kena selalu bersangka baik dengan Allah SWT...Banyakkan bersedekah...dan sentiasa senyummmm...mudah kan???? Jadi jommm amalkan sesame...In Syaa Allah, lagi banyak rezeki kita melimpah ruah...Ameen...

Orang yang luar biasa tu pun datang dari orang yang biasa2. Jadi, kalau kita pun nak jadi luar biasa MEMANG BOLEH! takde batasan takde syarat...SYARATNYA hanya kemahuan diri kita dan kesungguhan kita nak capainya...Betulkan???


" SAYA ORANG YANG BERJAYA DAN KAYA "
------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Zila Mokhtar
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Kota Kemuning / Shah Alam / Klang / PJ / Subang & Pos Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1030845 ]
Contact No : 016-2061409
Email : zilavirgo@yahoo.com
FB : https://www.facebook.com/pages/DHealth-Vita/1434682450084775